Oščadnica, okres Čadca

Predaj zrubového domu s 1370 m2 pozemkom

Cena: Predané
  • Predaj Rodinný dom
  • Počet podlaží 2
  • Energetický certifikát nemá
  • Úžitková plocha 199,40 m2
  • Zastavaná plocha 110 m2
  • Plocha pozemku 1 370 m2

Informácie o ponuke č. 1173

Ponúkame exkluzívne na predaj krásny zrubový rodinný dom s príslušenstvom na pozemku o celkovej výmere 1370 m2, ktorý sa nachádza v Oščadnici, pri ceste do lyžiarskeho strediska Veľká Rača - Ľalíky, okres Čadca. Odporúčame vám pozrieť videoprehliadku v ktorej uvidíte viac záberov aj z okolitej prírody, následne virtuálnu prehliadku v ktorej si podrobne pozriete interiér a exteriér.

3D virtuálna prehliadka

Videoprehliadka

Aktivujte si cez YouTube a Facebook upozornenia na naše nové videá a príspevky.

Ponúkaná nehnuteľnosť sa skladá zo zrubového rodinného domu, prístrešku, altánku, studne, oplotenia, vonkajších úprav (prípojky, spevnená plocha) a pozemku. Pozemok je rovinatý a prístup naň je z asfaltovej cestnej komunikácie. Nehnuteľnosť má vlastný zdroj vody (kopanú studňu), žumpu a prípojku elektrickej energie.

Zrub bol skolaudovaný v roku 2008 ako rodinný dom o 1 bytovej jednotke pre trvalé bývanie. Je ideálny na bývanie a rekreáciu s celoročným využitím. Rodinný dom je drevostavba zrubovej konštrukcie (typ Drevodom Rajec) osadená na betónovej podmurovke obloženej kamenným obkladom. Má jedno nadzemné podlažie a obytné podkrovie. Podlahová plocha rodinného domu je 199,4 m2 a zastavaná plocha 110 m2.

Celkový počet obytných miestností v zrube je 6, pričom dispozíciu prvého podlažia tvoria chodba, kúpeľňa so sprchovým kútom a toaletou, vedľa vstupu zabudovaný šatník, hosťovská izba, technická miestosť, obývacia izba s jedálenskou časťou prepojená s kuchyňou, ktorá obsahuje barový pult, kuchynskú linku s dvojdrezom so sprškovou pákovou batériou a vstavanými spotrebičmi (elektrická varná doska, elektrická rúra, digestor, umývačka riadu a kombinovaná chladnička s mrazničkou). Z prednej a zadnej strany zrubu sú terasy. 

V podkroví zrubu sú 3 obytné miestnosti a 1 malá obytná miestnosť, ktorú je možné využívať aj ako pracovňu. Ďalej dispozíciu podkrovia tvoria aj samostatná toaleta s umývadlom a kúpeľňa s vaňou s perličkovým kúpeľom a umývadlom. Z obytných izieb je prístup na dve veľké lodžie s krásnymi výhľadmi na okolitú prírodu. Z podkrovia je prostredníctvom sťahovacích schodov prístup na povalu.

Zvislé nosné konštrukcie domu sú drevené zrubové, stropy sú drevené trámové s priznanými trámami a stĺpmi. V prízemí a v podkroví sú rovné podhľady obložené sadrokartónom. Deliace steny v podkroví sú tiež obložené sadrokartónom. Krov je väznicovej sústavy sedlového tvaru s krytinou z betónovej škridle Bramac. Oplechovanie je z medeného plechu. Okenné konštrukcie sú drevené z europrofilov s izolačným dvojsklom s vonkajšími okenicami. V podkroví sú použité aj strešné okná Velux.

Schody do podkrovia sú z tvrdého dreva bez podstupníc. Podlahy v obytných priestoroch sú drevené veľkoplošné parkety (palubovky) a v ostatných priestoroch je keramická dlažba. Na stenách v kúpelniach a WC je keramický obklad. Vykurovanie je zabezpečené elektrickými konvektormi osadenými v každej miestnosti. Kúrenie je kombinované a teplý vzduch cirkuluje rozvodom teplého vzduchu do celého domu z krbu s výhrevnou vložkou. V oboch kúpelniach sú osadené nástenné rebríkové radiátory.

V technickej miestnosti na prízemí je miestnený elektrický rozvádzač a domová vodárnička zásobovanou vodou z vlastnej studne. Zásobníkový elektrický ohrievač TUV je situovaný v podkroví. Elektroinštalácia je 230/400 V a objekt je zabezepčený elektronickým zabezpečovacím systémom s hlásením na telefón. Na pozemku sa nachádzajú drobné stavby - drevený prístrešok, altánok s ohniskom, oplotenie.

Na pozemku sa nachádza kopaná studňa, ktorá je vybavená elektrickým čerpadlom a zásobuje dom pitnou vodou. Drevený 56 m2 prístrešok so sedlovou strechou a kôlňou, do ktorej je zavedená elektrina 230/400 V, ponúka parkovanie pre 3 autá. Pred prístreškom až po vstupnú bránu je možné zaparkovať ďalších 4-5 áut. V okolí domu sú chodníky z kamennej dlažby na betónovom podklade, ktorá je vyškárovaná betónom.

25 m2 altánok s ohniskom je drevený prístrešok pre posedenie pri ohni s možnosťou grilovania. V múre je osadený nerezový drez s odkvapkávacou plochou a s pákovou vodovodnou batériou. Miesto pre ohnisko s možnosťou grilovania je obložené šamotovou tehlou a nad ním je umiestný komín. Zvislú konštrukciu altánku tvoria drevené stĺpy stolársky opracované s hambálkovou stanovou strešnou konštrukciou s krytinou z betónovej škridle Bramac. Podlaha je z kamennej dlažby s betónovým podkladom. V altánku je zavedená elektrina 230 V.

Oplotenie pozemku je zo strany od cesty (ulice) vybudované z betónu s kamenným obkladom a výplň je tvorená masívnymi drevenými doskami ošetrenými imprečnačným náterom. Jeho výška je 2 m a dĺžka 30 m. Oplotenie na ostatných troch stranách je vybudované z oceľových stĺpikov s výplňou zo strojového pletiva s výškou 1,5 m a dĺžkou 112 m.

Obec Oščadnica patrí rozlohou 58.6 Km2 i počtom obyvateľov 5 738 (údaj z 2021) medzi väčšie obce na Slovensku. Vyznačuje sa výbornou občianskou vybavenosťou a atraktívnym prostredím kysuckej prírody, Kysuckých Beskýd. Nachádzajú sa tu obchody, supermarket, lekári, služby, základná a materská škola, golf, bobová dráha aj lyžiarske stredisko. Veľmi rýchlo dostupné s bezproblémovým dopravným spojením je okresné mesto Čadca a krajské mesto Žilina. Do Čiech či Poľska je to z obce Oščadnica len zhruba 20 km.

Okolie ponúka skvelé príležitosti pre rekreáciu, šport, cyklistiku, turistiku aj hubárčenie. V blízkosti sa nachádza napr. náučný chodník Javorské, či nenáročná turistická trasa, ktorou sa dostanete z Oščadnice na jej najvyšší vrchol, ktorým je Veľká Rača. Táto rekreačná oblasť má v zimnom období dlhodobo dobré snehové podmienky a lyžiarska sezóna tu trvá zhruba 4 mesiace.

Kúpu tohto zrubového rodinného domu s príslušenstvom je možné financovať úverom na bývanie, ktorý vám bezplatne vybaví náš finančný agent. Spolupracujeme so všetkými bankami a preto vám pripravíme úverové ponuky s výhodnými podmienkami. Náklady súvisiace s prevodom nehnuteľnosti, katastrálne (návrh na vklad vlastníckeho práva štandardné podanie) a notárske poplatky (overovanie podpisov), sú v réžii realitnej kancelárie.

Ak sa vám páči tento zrubový rodinný dom s pozemkom a zvažujete jeho kúpu, neváhajte kontaktovať nášho realitného agenta ešte dnes. Ochotne vám poskytne ďalšie informácie a vykoná s vami obhliadku, ktorú odporúčame.

Mám záujem
o túto nehnuteľnosť
Róbert Posolda, RSc., riaditeľ spoločnosti a realitný agent
Róbert Posolda, RSc.
Napísať správu agentovi

Ďalšie zaujímavé nehnuteľnosti

Výber podobných nehnuteľností

Máte záujem o túto
nehnuteľnosť?
AGENT.SK, s. r. o. je licencovaná realitná kancelária, ktorá je členom Národnej asociácie realitných kancelárií Slovenska, Realitnej únie Slovenskej republiky a Združenia realitných kancelárií Slovenska.

Spoločnosť je tiež registrovaným finančným agentom v Národnej banke Slovenska, pod registračným číslom 127418. Profesionálne služby, so špecializáciou na realitnú činnosť a finančné sprostredkovanie, poskytuje od roku 2006.
logo NARKS logo LRK logo Realitneá Únia SR logo Združenie realitných kancelárií Slovenska